Liikenneministeri Anne Berner (kesk) on päättänyt lisätä uusia junavuoroja Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan. Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtajan, kansanedustaja Markku Eestilän (kok) mukaan uudet junavuorot otetaan ilolla vastaan.

Matkustajaliikenne Joensuun ja Nurmeksen välillä lopetettiin vuoden 2016 alkupuolella, mutta nyt junayhteys ollaan palauttamassa. ”Joensuun ja Nurmeksen välille tulee uudet liikennöintipäivät lauantaille ja sunnuntaille, mihin olen erityisen tyytyväinen. Samalla tavoin palautetaan 2015 lakkautettu viikkovuoro Kuopiosta Iisalmen kautta Kajaaniin. Palautus koskee sekä aamua että iltaa. Näin Kajaanista ja Iisalmesta voidaan asioida pääkaupunkiseudulla yhden päivän aikana” Eestilä sanoo.

”Junavuorojen lisääminen on erinomainen esimerkki rakentavasta yhteistyöstä. Parlamentaarinen liikenneverkkotyöryhmä esitti viime elokuussa kaksi miljoonaa euroa lisää raideliikenteen ostopalveluihin. Nyt rahat on osoitettu vuoden 2018 budjettiin, ja ministeri Berner on päätöksellään ottanut kiitettävällä tavalla huomioon Itä-Suomen heikentyneet liikenneyhteydet” Eestilä kiittelee.

Eestilä korostaa, että monen työ- ja opiskelumatkalaisen arki helpottuu uusien vuorojen myötä. ”Nyt lisättävät junavuorot parantavat Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan saavutettavuutta. Hyvät liikenneyhteydet ovat kaiken alueellisen kehityksen perusta. Ministeri Berner on lisärahoja jakaessaan osoittanut kiitettävää tasapuolisuutta”, Eestilä päättää.

Koko maata koskevat muutokset tulevat pääosin voimaan heti vuoden 2018 alusta. Uudet vuorot aloittavat liikennöinnin maaliskuun 2018 lopussa.